[...] najbardziej - liczy sie dobór składników - kiepski tuńczyk, z kiepska kukurydzą - to słaby odżywczo posiłek. Tak, wiem, że ogólnie sałatki są dobrym wyborem że względu na warzywa i zimne tłuszcze. Ale ja pytam tutaj o konkretną sałatkę. Przede wszystkim o tego śledzia w majonezie i śmietance. Majonez nie jest chyba zbyt zdrowy i jest bardzo [...]
[...] 2tyg to akurat dobry okres czasu na ketozę (2:1 tłuszcz:białko - ale tylko tłuszcze roślinne, przede wszystkim lniany, i 20g węgli dziennie) - na 2dni przed pobraniem tylko białko i zielone warzywa, i chitinin/chitosan na 'wymiecienie' resztek tłuszczu z 'rury głównej' "Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Odpowiadając na Twoje pytanie, to nie dojadąc węgli nic się nie stanie, ale możesz nie mieć energii na [...]
[...] mowi, że powinnam zacząć ćwiczyć z orbiterkami lub chodzić na zajęcia fitness o większej intensywności. Przy tej wadze większa intensywność moze oznaczać problemy ze stawami. Trening siłowy nie obciązy stawów... Z erobów - spacery - jak nie w terenie - bieżnia, lekko pod górkę, nie do wyplucia płuc:) 5. Tłusto w tej misce. Owoce i warzywa są?
Napisalbys moze swoja dieta,a dokladniej ile kalorii wcinales, czy w dt i dnt zmieniales cos. Czy jakies aeroby lecialy czy same ciezary? Rekompozycja wypas :-) ! Dzięki wielkie :). Ogólnie dosyć szybko zrzuciłem wagę i można zapewne było to zrobić o wiele lepiej. Aeroby (siłownia+dom przez okres ok.1,5 miesiąca), spadek wagi ok. 7 kg - [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Warzywa są tylko teraz ich nie wliczałem ale myślę że coś podbiją węgli ,urozmaicanie będzie oczywiście tylko tak dałem dietę z mięsem chudym i tłustym bym mniejwięcej wiedział jak dawkować tłuszcze itd. Dodałem ok 500 kcal waga obecna 75,5 kg w pasie ok 76
[...] wieprzowe, wołowe, drobiowe o większej zawartości tłuszczu, jaja) oraz węglowodanów (ryż, kasza i inne produkty pełnoziarniste, owoce), witaminy i minerały uzupełniane przez warzywa oraz odpowiednią ilość wody średniozmineralizowanej. Jak sobie poradzić z intensywnymi treningami późną porą? Jeżeli jest taka możliwość to dobrze by było zmienić [...]
[...] czy glutenu. W ponad 90% jednak powodem tych zaparć jest dieta, która nie jest odpowiednio zbilansowana. By poprawić częstotliwość wypróżnień, należy: wprowadzić do diety warzywa, owoce i inne produkty bogate w błonnik, takie jak kasze, ryże (codziennie powinno się spożywać 20-40g błonnika) należy pamiętać o odpowiednim nawodnieniu (około 2l [...]
Zanim zaczniesz odchudzanie z grupą krwi 0, musisz wiedzieć, iż jest ona najstarszą, podstawową pozostałością na szczycie łańcucha pokarmowego, z bardzo silnym układem odpornościowym, gotowym i zdolnym do niszczenia każdego, przyjaciela lub wroga. Czynniki, które sprzyjają właściwemu rozwojowi ludzi z grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizyczne [...]
[...] np. pieczywo pełnoziarniste i źródło tłuszczów: http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html, np. masło i śmietanę. Poza tym istotne będą warzywa. Każdy z posiłków w diecie powinien zawierać minimum 200 g świeżych warzyw: http://potreningu.pl/articles/3738/ile-warzyw-i-owocow-nalezy-jesc-w-ciagu-dnia. Warto [...]
[...] kg należałoby zjeść codziennie ok. 840 g kurczaka. 16 zł * 30 dni = 480 zł. 480 zł, jakim cudem chcesz zbudować masę za 200 zł miesięcznie? A ryż, kasza, makaron, tłuszcze, warzywa? Lekko licząc 600-800 zł miesięcznie... Ile białka muszę dostarczać? 1.8-2.5 g na kilogram masy ciała. Początkującym w zupełności wystarczy ok. 1.7-1.8 g białka na [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się regularni ucinać kalorie co 7-10 dni po 200-300kcal.
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się nie podjadać wyrobów w pracy ;-) Warto by było abyś wyregulował cykl dobowy tak aby spać minimum 7h [...]
[...] 30-40 g, zwiększając jego koszem tłuszcze. Na pewno należy zwrócić uwagę na omega 3, starając się spożywać tłuste ryby morskie lub ewentualnie dodać suplementację: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Omega_3-opis34957.html. Warto również dodać warzywa do dwóch posiłków, w których ich nie ma. /SFD/2018/1/18/9fd6de1a4de34040a79cc127c8f89534.jpg
[...] Dodawać można do nich w zasadzie wszystko. Jeżeli ma to być posiłek białkowo - tłuszczowy, to można wybierać z następujących produktów: - mięsa, - ryby, - nabiał, - warzywa, - odżywka białkowa. Jeżeli zależy Ci na szczegółowych przepisach, to zapraszam do działu kuchnia sfd lub kuchnia potreningu.pl. Bez wątpienia znajdziesz w nich wiele [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.